”Burnade” och tappade kontrollen – misstänks för grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada

dt

En person skadades under måndagskvällen i en trafikolycka på Filarvägen i Rättvik.
Olyckan ska ha inträffat i samband med att föraren brände däck, förlorade kontroll över bilen – och körde in i en stillastående husbuss.
Föraren, en kvinna i 30-års åldern, ska enligt polisen ha haft 1,4 promille i blodet och misstänks nu bland annat för grovt rattfylleri.

Klockan 20.05 på måndagskvällen inkom ett larm om en trafikolycka i Rättvik, där Classic Car Week just nu pågår.

Rune Daniels, räddningschef i Rättvik, berättar att det handlar om en kollision, där en personbil har kört in i en stillastående husbuss på Filarvägen i Rättvik.

– En personbil med tre passagerare har kört in bak i kofångaren på en tom husbuss, säger Rune Daniels.

Av de tre personerna som färdades i bilen blev en person skadad och fördes med ambulans till Mora lasarett. Skadorna uppges dock vara lindriga.

– Alla förutom den skadade personen hade själva klivit ur bilen när vi kom till platsen. Vår insats gick bra, enligt min bedömning så var skadorna inte allvarliga, det var lätt att ta ut personen ur bilen, berättar Rune Daniels.

Vakthavande befäl på polisen meddelar även att föraren av personbilen har blåst positivt när de utförde ett alkholtest och fördes till polisstationen för vidare provtagning.

– Kvinnan som körde bilen är i 30-års åldern och hade 1,4 promille i blodet. Vi har omhändertagit hennes körkort och hon är initialt misstänkt för grovt rattfylleri, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Enligt vittnesuppgifter ska föraren ha bränt däck, så kallat ”burna”, och därefter kört in i minibussen som stod parkerad på vägen. Uppgifterna bekräftas även av polisen.

– Vi kan bekräfta att det var någon form av burning. Föraren tappade sedan kontrollen och körde in i bussen, berättar vakthavande befäl på polisen.

Vittnen uppger även att flera personer ska ha befunnit sig på samma plats under gårdagen för att göra burn-outs. Några ska då ha blivit tagna av polisen.

Klara Backlöf

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*